Tilaukset

Ohjelmistoasiantuntija
Aila Mustonen
Puh. (09) 2535 7355
E-mail: etunimi.sukunimi@labour.fi

 

 

Suomalaisten pankkien digitaalinen edelläkävijyys syntyi yhteistyöllä

Talous & Yhteiskunta 2/2016

Erikoistutkija, Executive in Residence Tomi Dahlberg \ Turun yliopisto, TISRA \ tomi.dahlberg at utu.fi – Aalto-yliopisto \ tomi.dahlberg at aalto.fi
Tohtorikoulutettava Marco Halén \ Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu \ marco.halen at aalto.fi
Tomi Dahlberg ja Marco Halén
Tomi Dahlberg (vas.) ja Marco Halén korostavat, että markkinoiden syntyä edistävä toimijoiden yhteistyö on merkittävä digitaalisten murrosten käyttövoima.

Artikkeli tarkastelee pankkitoiminnan liiketoiminnallisia ja teknologisia murroksia 60 vuoden ajalta yhdeksästä murrostekijästä koostuvan viitekehyksen ja aikajanojen avulla. Suomen pankkitoiminnan edistyksellisyyden taustalla oli vahva halu kehittää toimialaa ja kyky tehdä koko toimialan kilpailukykyä parantavia toimia. Menestyäksemme myös tulevaisuudessa suomalaisen koulutuksen tulee tuottaa IT-teknologian liiketoiminnallisen soveltamisen ja kaupallistamisen osaajia. Elinkeino- ja tutkimuspolitiikkojen tulee varmistaa pitkäjänteinen, mutta nopeasti reagoiva teknologisten ja liiketoiminnallisten innovaatioiden toteuttaminen. Lisäksi tulee etsiä Suomelle soveltuvia mahdollisuuksia teknologian ja liiketoiminnan yhdistämiseen sekä viedä niitä eteenpäin kansainvälisille markkinoille kansallisella yhteistyöllä.

Koko artikkeli PDF-muodossa
Share

Palkansaajien tutkimuslaitos

Arkadiankatu 7 (Economicum)
00100 Helsinki

Puh. (09) 2535 7330

Yhteyshenkilöt

Viestintäkoordinaattori
Essi Lindberg
Puh. (09) 2535 7346

Hallintosihteeri
Jaana Toivainen
Puh. (09) 2535 7341

design N&S

Valokuvat: Maarit Kytöharju


Share